Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Сот Инфо Новости 78. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

78. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

78. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

На седници Општинског већа, одржаној у понедељак, 3. децембра, разматран је предлог за доделу Децембарске награде и јавних признања поводом 6. децембра, Дана општине Шид. Након разматрања приспелих предлога Општинско веће је Комисији за општинска признања упитило предлог да Децембарска награда ове године буде додељена Полицијској станици Шид због свеукупног доприноса безбедности на подручју шидске општине.

Такође, Општинско веће утврдило је и предлоге добитника Плакете поводом 6. децембра, а то су Влада АП Војводине, Канцеларија за управљање јавним улагањима и Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство, као и предлог да Захвалница поводом Дана општине Шид буде додељена ИМ Срем Шид.

Општинско веће разматрало је и утврдило Предлог Одлуке о стављању ван снаге Одлуке о отуђењу непокретности из јавне својине Општине Шид, зграде у Вишњићеву са четири стана, како би се спровео поступак етажирања предметних станова, као и Предлог о изменама Одлуке о утврђивању и изузимању од откупа станова који су подигнути средствима датим или сакупљеним за добротворне и друге друштвено корисне сврхе.

78. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

Разматрани су и предлози Одлука о отуђењу непокретности из јавне својине у К.О. Вишњићево, те предлог Одлуке о отуђењу гаража из јавне својине у Шиду. У питању је 37 гаража у насељу Јелица и 15 гаража у насељу Исток, које су преостале након спроведеног првог круга лицитације. Општинско веће утврдило је измене решења о разрешењу и образовању Савета за запошљавање. По завршетку Конкурса за постављење заменика начелника Општинске управе, Општинско веће донело је решење о постављењу Ромка Папуге за заменика начелника.

Општинско веће разматрало је и позитивно одговорило на писмо намера које је упутио АСУ „Смарт“ Београд ради изградње ауто-мото и картинг стазе са пратећим садржајима у делу Индустријске зоне. Стаза кружног тока била би дуга 2.200 метара и према проценама подносиоца писма намера била би у функцији 200 дана током године. Изградња ауто-мото и картинг стазе допринела би отварању могућности запошљавања, промицији Општине Шид и развоју туристичких потенцијала. АСУ „Смарт“ заинтересован је за куповину или изнајмљивање земљишта у Индустријској зони за потребе изградње ове стазе. Пред члановима Већа била су и друга питања из делокруга надлежности Општинског већа.

 

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Сот Инфо Новости 78. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА