Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бачинци Инфо Новости Потписивање уговора о додели грађевинског материјала

Потписивање уговора о додели грађевинског материјала

potpisivanje ugovora o dodeli gradjevinskog materijala

Повереништву за избеглице општине Шид, приликом аплицирања код Комесаријата за избеглице Републике Србије, додељена је помоћ у грађевинском материјалу за избегла и интерно расељена лица у општини Шид. Усвајањем Локалног акционог плана за решавање питања избеглица у нашој општини (2010-2014 год.), локална самоуправа је изразила спремност да помогне избегличкој популацији у циљу интеграције у локалну средину.

Помоћ у грађевинском материјалу, намењена је за завршетак градње или адаптацију неусловних објеката за становање. Комесаријат је одобрио 3.200.000,00 док је општина учествовала са 5% односно са 160.000,00 динара.

Дана, 13. октобра, у сали СО Шид свечано су потписани Уговори о додели грађевинског материјала избеглим лицима која имају боравиште у нашој општини. Захваљујући Комесаријату за избеглице Републике Србије и Општини Шид, обезбеђено је 14 пакета грађевиског материјала, чиме је четрнаест породица добило помоћ у грађевинском материјалу.

Након уводне речи Ивице Јовића повереника Комесаријата за избеглице, присутнима су се обратили и председник општине Никола Васић и председник СО др Бранислав Мауковић који су том приликом изразили наду да ће средства бити довољна и наменски потрошена те да ће локална самоуправа, изнаћи и нове могућности обезбеђења средстава уколико се за то укаже потреба.

 

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бачинци Инфо Новости Потписивање уговора о додели грађевинског материјала