Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Инфо Новости ПОСЕТА ПРЕДСТАВНИКА РОМСКЕ ЗАЈЕДНИЦЕ ШИДУ

ПОСЕТА ПРЕДСТАВНИКА РОМСКЕ ЗАЈЕДНИЦЕ ШИДУ

ПОСЕТА ПРЕДСТАВНИКА РОМСКЕ ЗАЈЕДНИЦЕ ШИДУ

Председник општине Шид, Предраг Вуковић, састао се са директором Канцеларије за инклузију Рома Милошем Николићем и покрајинском посланицом Јеленом Јовановић. Према речима председника Вуковића, на чију иницијативу је одржан састанак, тема састанка била је побољшање положаја Рома на територији општине Шид кроз системску реализацију програма из образовања, запошљавања, здравства и социјалне заштите.

“Разговарали смо о положају Рома у Шиду, проблемима са којима се суочавају као и унапређењу њиховог живота. Општина Шид ће на томе наставити да ради. Нама је циљ бољи живот сваког грађанина општине Шид, тако и припадника ромске заједнице”, изјавио је председник Вуковић.

ПОСЕТА ПРЕДСТАВНИКА РОМСКЕ ЗАЈЕДНИЦЕ ШИДУ

На територији општине Шид живи око шест процената грађана ромске популације. Покрајинска посланица Јелена Јовановић изразила је задовољство досадашњом сарадњом са представницима локалне власти, истакавши да је око осамдесет процената ромске популације интегрисано у друштво. Директор Канцеларије за инклузију Рома Милош Николић, захваливши се председнику општине на позиву, изразио је задовољство животом ромске популације општине Шид, истакавши да је направљен значајан “скок” у односу на претходне године.

“Мени је драго што Роми живе урбано, проблема наравно увек има, али општина Шид има инструменте да те проблеме реши. Када је питање образовање ту се највише напредовало. Тамо где каскамо, на шта је скренуо пажњу и председник Вуковић, јесте запошљавање и заједничким санагама на томе озбиљно радимо”, истакао је Николић.
После састанка са председником гости су се у сали С.О. Шид састали са грађанима, припадницима ромске заједнице са територије шидске општине.

 

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Инфо Новости ПОСЕТА ПРЕДСТАВНИКА РОМСКЕ ЗАЈЕДНИЦЕ ШИДУ