Општина Шид

САОПШТЕЊЕ

Поводом Одлуке о увођењу ванредног стања у Републици Србији на састанку Штаба за ванредне ситуације одржаном 15.03.2020.године у 21:30 у складу са овлашћењима у ванредним ситуацијама донешене су следеће одлуке:

1.Престају са радом сви домови културе,Културно образовни центар,галерије, библиотека,спортски центар и Туристичка организација.

2.Општинска управа- радиће инспекцијске службе,Одсек за ванредне ситуације, а остале службе ће радити са минималним бројем запослених.
Налаже се начелнику Општинске управе да осталим службама омогући рад од куће и обезбеди неопходна техничка средства.

3.Комунална предузећа на територији општине Шид ће редовно обављати послове водоснабдевања,чистоће и погребне службе а директорима се налаже да обезбеде маске,рукавице и дезинфекциона средства за запослене.Административне службе комуналних предузећа неће радити а директорима се налаже да обезбеде техничке услове за рад од куће неопходних административних служби.

4. Пијаца на територији општине Шид ће наставити са радом извесно време али са смањеним обимом(само неопходне намирнице)

5.Пријављивање волонтера ће бити у општини а на телефон 022/712-122 ће се моћи пријављивати сви грађани који имају сумњу на симптоме корона вируса као и да ће моћи пријавити грађане који су боравили у државама заражене вирусом.

6.Превоз путника се до даљњег обуставља.

7.Ново радно време угоститељских објеката је од 08h- 20h биће објављено након овог састанка.

8.Налаже се свим МЗ да поступају по упутствима која ће добијати од штаба за ВС а нарочито када је реч о помоћи и информисању старих и угрожених лица.

 

Заменик председника општине Шид
Зоран Семеновић

 

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему