Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Кукујевци Инфо Новости ИСПЛАТА ПЕНЗИЈА ЗА ГРАЂАНЕ ВРШИЋЕ СЕ УЗ ПОСЕБНА ОВЛАШЋЕЊА

ИСПЛАТА ПЕНЗИЈА ЗА ГРАЂАНЕ ВРШИЋЕ СЕ УЗ ПОСЕБНА ОВЛАШЋЕЊА

Штаб за ванредне ситуације општине Шид је на седници одржаној дана 25. марта 2020. године донео следећи Закључак да ће се, у складу са Одлуком Владе Републике Србије, исплата пензија за грађане вршити уз посебна овлашћења.

Грађани који претходно нису овластили никога за подизање пензија, могу исто да ураде посебним овлашћењем за лице које ће у њихово име и за њихов рачун, уз поседовање своје и њихове личне карте подићи унапред дефинисан износ пензије.

Издавање овлашћења мора се обавити бесконтактно поштујући дистанцу од два метра, а након доставе пензије извршити дезинфиковање руку.

Пример овлашћења је издала Народна банка Србије, али се може саставити и у слободној форми, уз обавезно навођење личних података пензионера и лица која се овлашћује, број текућег рачуна, назив банке и износ који се исплаћује (бројем и словима).

Овлашћење мора бити потписано како би било прихваћено.

Сви пензионери који не овласте друго лице за подизање пензије, треба да позову контакт телефон банке у којој имају отворен текући рачун и да наведу адресу и износ који желе да им се достави, а Пошта Србије ће им по хитној процедури уручити пензије.

Сви пензионери који поседују платне картице, могу их предати особи од поверења како би извршила подизање пензије за њихове потребе.

 

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Кукујевци Инфо Новости ИСПЛАТА ПЕНЗИЈА ЗА ГРАЂАНЕ ВРШИЋЕ СЕ УЗ ПОСЕБНА ОВЛАШЋЕЊА