Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бачинци

Бачинци

bacinci

Место Бачинци налази се на јужним падинама Фрушке горе, на надморској висини од око 100 метара, на северозападном делу Републике Србије. Бачинци се простиру на четири квадратна километра са осам улица и око осам километара укупне дужине.

 Према последњем попису Бачинци броје 1.435 становника, од којих је 256 нашло уточиште као избеглице из бивших Југословенских република посебно Хрватске. Становништво се делом бави пољопривредом а делом је запослено у разним организацијама(привредним и непривредним). Атар села Бачинаца заузима укупно 2.124 хектара.

 У Бачинцима постоје и раде неколико производних организација од којих је највећи Биг-Бул кланица и прерада меса у чијим погонима ради 124 становника села. У Бачинцима ради 10 продавница као и 2 протектора, две земљорадничке задруге( ЗЗ "Шид" , "МЕРКС КОП" ), такође имамо и занатлије: обућаре, лимаре, бачваре, коваче, бербере, коларе, столаре,...

Медицинске услуге врше се два пута недељно у месној амбуланти, а свакодневно ради и једна медицинска сестра. У селу постоји и приватна ветеринарска станица. Село је постало познато по лековитом извору пијаће воде под називом "СРЕМСКИ МЕЛЕМ".

Данашње село је лоцирано на овом месту још од 18 века, дотле је било нешто северније где се и данас могу пронаћи остаци насеља.

​ 

 

logo_random_image.png

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бачинци