Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бикић До

Бикић До

bikic

Бикић До је најмлађе и најмање село на територији општине Шид. Налази се североисточно од Шида, на шестом километру магистралног пута према Илоку. То је планинско село подигнуто на јужној страни Фрушке горе, на надморској висини од 120 метара. Куће су изграђене са обе стране пута, па је то у ствари једна права и најдужа улица. У селу има 276 становника.

 Према попису из 1991. године било је 107 домаћинстава са 121 станом. Од тога 86 домаћинстава бавило се пољопривредном производњом, највише су заступљене ратарске културе (пшеница и кукуруз), затим воћарство и виноградарство са доста дугом традицијом. У непосредној близини села је изграђен подрум за смештај познатих фрушкогорских вина. Највећи плантажни виногради налазе се на платоу северно од села.

 У сточарској производњи заступљено је млечно сточарство као и тов свиња.У селу раде 2 СЗР за производњу дечије конфекције и тапетарска радња, као и коларска радња. У селу ради истурено одељење основне школе "Сремски фронт" Шид од првог до четвртог разреда, које похађа укупно 21 ученик. Такође има и одељење вртића "Јелица Станивуковић Шиља" које похађа 8 малишана.

Што се тиче спортског живота у селу постоји ФК "Либелула Бикић", који се такмичи у општинској лиги Шид.

​ 

 

logo_random_image.png

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бикић До