Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бачинци Инфо Новости Осма седница Скупштине општине

Осма седница Скупштине општине

osma sednica skupstine opstine

Након усвајања записника са претходне, на седници СО одржаној 25. фебруара, одборници су са 34 гласа за, усвојили Извештај о извршењу Одлуке о буџету општине Шид за 2012. годину.

Донета је и одлука о приступању изменама и допунама Статута општине Шид у циљу усаглашавања са Законом о јавној својини и Законом о локалној самоуправи, као и Одлуке о промени оснивачких аката Јавног предузећа за стамбене услуге и грађевинско земљиште општине Шид, ЈКП „Водовод“ Шид, ЈКП „Стандард“Шид, ЈП Завод за урбанизам, ЈП за радио-дифузну, новинску и издавачку делатност „Радио Шид“ и Јавног предузећа „Спортски центар“ Шид ради усклађивања са Законом о јавним предузећима.

На осмој седници, донета је и Одлука о ангажовању екстерног ревизора, одлука о допунама Одлуке о финансијској подршци породицама са децом на територији општине Шид којом су уведена два нова права: право на једнократну новчану помоћ незапосленим породиљама и право на бесплатан боравак у вртићу за треће и четврто дете. Одборници су усвојили Годишњи програм уређивања грађевинског земљишта и донели Одлуку о допунама одлуке о грађевинском земљишту.

У наставку седнице донета су Решења о давању сагласности на Програме пословања јавних предузећа за 2013. годину: ЈП за стамбене услуге и грађевинско земљиште оштине Шид, ЈКП „Водовод“, ЈКП „Стандард“, ЈП Завод за урбанизам, ЈП за радио-дифузну, новинску и издавачку делатност „Радио Шид“ и ЈП „Спортски центар“ Шид. Донето је и решење о именовању вршиоца дужности директора ЈП „Завод за урбанизам“ Шид, као и Решење о разрешењу Изборне комисије општине Шид и Решење о именовању нових чланова Изборне комисије.

 

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бачинци Инфо Новости Осма седница Скупштине општине