Општина Шид

СЕЋАЊЕ

secanja

Свечаношћу под називом „СЕЋАЊЕ“, 06. марта у Галерији слика „Сава Шумановић“, у присуству великог броја наших суграђана, одржана је презентација дигиталног материјала у виду фотографија, видео записа и текстова, који хронолошки прате протеклих 60 година рада галерије.

Хронолошки приказ сачуваних фотографија, уз аудио записе, веома емотивно су дочарале Савин живот и рад, као и трагичан крај а такође и историју галерије, подсетиле су такође на све оне, како чланове колектива али и остале који су дали допринос успешном раду ове установе.

У име организатора и домаћина присутне је поздравила Весна Буројевић вд директора галерије а осим многобројних суграђана, љубитеља Савиног дела, свечаности су присуствовали и представници свештенства и локалне самоуправе, обзиром да су град Шид и Галерија „Сава Шумановић“ једна целина, заједно су били, јесу и биће, што потврђује и ово вече сећања. Сви присутни су напустили галерију препуни позитивних утисака и емоција а организаторима је ово сатисфакција за даљи рад.

 

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему