Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бачинци Инфо Новости Jеданаеста седница Општинског већа

Jеданаеста седница Општинског већа

jedanajsta sednica opstine sid

Чланови Општинског већа, на једанаестој седници, одржаној дана 17. априла у сали Скупштине општине Шид, једногласно су утврдили Предлог Закључка о иницијативи председника Владе АП Војводине за доношење Декларације о заштити уставних и законских права Аутономне покрајине Војводине и исти упутили на усвајање на седници СО сазваној по хитном поступку за четвртак 18. април.

Овај закључак ће по усвајању бити достављен покрајинској као и републичкој скупштини. Чланови већа утврдили су и Предлоге Решења о разрешењу вршиоца дужности директора Здравствене установе Дом здравља Шид, као и Предлог решења о именовању др Крсте Куреша за директора ове установе. Такође, усвојен је предлог Решења о измени Решења о именовању чланова школског одбора ТШ „Никола Тесла“ Шид, као и предлог Решења о разрешењу и именовању чланова Школског одбора ОШ „Бранко Радичевић“ Шид. Размотрени су Извештаји о раду месних заједница Бачинци, Бингула, Вишњићево, Ердевик, Јамена, Сот и Љуба и утврђени предлози Решења о усвајању истих.

Чланови већа разматрали су Извештаје о пословању јавних предузећа: ЈП „Завод за урбанизам“ Шид, ЈП Спортски центар Шид, ЈП за радио-дифузну, новинску и издавачку делатност „Радио Шид“, ЈКП „Стандард“ Шид, ЈП за стамбене услуге и грађевинско земљиште општине Шид и ЈКП „Водовод“ Шид, те Предлоге Решења о давању сагласности на исте. У наставку седнице, размотрени су и извештаји о раду Јавних установа: Културно образовни центар Шид, Центар за социјални рад Шид и Дом здравља Шид а дата је и сагласност на Програме рада за 2013. годину ових установа, као и ПУ „Јелица Станивуковић-Шиља“ Шид а размотрене су и измене Програма пословања ЈКП „Стандард“ која се тиче смањења цене закупа тезги на Зеленој пијаци као и измена Програма пословања ЈКП „Водовод“ Шид а тиче се преузимања месног водовода у Јамени и утврђен је Предлог решења о давању сагласности на исте.

 

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бачинци Инфо Новости Jеданаеста седница Општинског већа