Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бачинци Инфо Новости Пријем добровољних давалаца крви

Пријем добровољних давалаца крви

 prijem dobrovoljnih davalaca krvi

Низом акција добровољног давања крви, у организацији Центар за трансфузију крви Сремска Митровица и Црвеног крста, широм земље 11. маја, обележен је Национални дан добровољних давалаца крви.

Тим поводом, у понедељак, 13. маја, председник Општине Шид Никола Васић и председник Скупштине општине др Бранислав Мауковић, примили су представнике добровољних давалаца крви са територије наше општине, који су несебично дали најдрагоценију течност за оне којима је крв неопходна и која им живот значи. Током дружења са представницима локалне самоуправе и медија, гости су говорили о томе како су постали добровољни даваоци као и о мотивима добровољног давалаштва.

О разлозима су говорили Нада Боројевић која је крв дала 63 пута, Мравик Мариенка која је 18 пута дала ову драгоцену течност, Душица Полетан дала је крв 11 пута, Љиљана Чемерлић, представник најмлађих давалаца која је дала крв 6 пута, Слободан Бућко који је крв дао 72 пута а који је председник Комисије за добровољно давалаштво крви при Црвеном крсту Шид и др Слободан Лалић који је до сад дао крв 109 пута.

Председник општине је овом приликом истакао да му је задовољство и част што је могао да угости ову делегацију те је честитао добровољним даваоцима и захвалио им у име општине, а такође и у име свих грађана којима је ова врста помоћи некада била потребна. Душица Полетан стручни сарадник у Црвеном крсту Шид, изнела је податак да је у току прошле године прикупљено 1.049 јединица крви а у текућој години до сада је одржано 9 акција у којима је учествовао 291 давалац.

 

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бачинци Инфо Новости Пријем добровољних давалаца крви