Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бачинци Инфо Новости Празник летњи Св. Никола

Празник летњи Св. Никола

praznik letnji sv nikola

22. мај, Свети Никола (летњи), дан Месне заједнице Шид, свечано је и достојанствено обележен низом пригодних програма, почев од верског обреда у просторијама МЗ. Уследила је литургија у Храму Преноса моштију Св. оца Николаја, којој је присуствовао велики број верника, културно уметнички програм у просторијама Владичанског двора и свечаност у црквеној сали, која је отпочела молитвом и обраћањем протојереја Радомира Мишића, а испред локалне самоуправе, присутне је поздравио председник Скупштине општине Шид др Бранислав Мауковић.

Привремено тело МЗ Шид, на седници одржаној дана 20. маја 2013. године, донело је одлуку којом се „Светоникољско признање“ за 2013. годину, додељује Одреду извиђача Лазар Бибић Шид. Овогодишњем добитнику, награду је је уручио Александар Петровић, члан Привременог тела Месне заједнице Шид.

У вечерњим часовима, у препуној сали Културно образовног центра, публика је могла да ужива у богатом програму под називом „Светлост у тами“, који су припремили ученици ОШ „Бранко Радичевић“, која ове године обележава 31. годину постојања и рада.

Овогодишњи програм прославе Дана Месне заједнице, обухватио је и бројне спортске активности, почев од 18. маја када је у Спортском центру Шид одржан рукометни турнир на ком су осим домаћина РК Раднички Шид, учествовале и екипе из Црвенке, Зрењанина и Бачке Паланке а турнир је отворио члан Општинског већа Вујадин Васић. Предстоји фудбалска утакмица између Гимназије „Сава Шумановић“ и Техничке школе „Никола Тесла“ која ће бити одиграна 23. маја, Светоникољски одбојкашки турнир 25. маја. Истог дана ће бити одигран и Светоникољски турнир у шаху, као и бициклистичка трка у организацији Бициклистичког клуба „Шид“ 26. маја.

 

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бачинци Инфо Новости Празник летњи Св. Никола