Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бикић До Инфо Новости 14. СРЕМСКА КУЛЕНИЈАДА

14. СРЕМСКА КУЛЕНИЈАДА

14 sremska kulenijada

 Сремска привредна комора и Општина Шид, заједно са МЗ Ердевик и Привредном комором Војводине, 01. јуна су по четрнаести пут окупили произвођаче, дистрибутере и љубитеље сремског кулена, на 14. по реду СРЕМСКОЈ КУЛЕНИЈАДИ. Подршку манифестацији и овога пута су дали: Министарство за привреду и финансије – сектор туризам, Туристичка организација Шид и Културно образовни центар Шид.

На свечаности отварања манифестације присутне су поздравили Ненад Катанић помоћник министра за аграр у министарству пољопривреде, водопривреде и шумарства, Ратко Филиповић председник Привредне коморе Војводине, Милан Божић председник Привредне коморе Срема, Никола Васић председник Општине Шид и Душан Золотић члан привременог тела МЗ Ердевик и председник Организационог одбора 14. Сремске куленијаде.

Званичници су затим најбољим куленарима уручили награде и то златник од пет грама за прво, златник од три грама за друго и златник од два грама за треће место. Према пропозицијама такмичења, произвођач који је освојио највише бодова у оцењивању шест најважнијих својстава кулена (спољашњи изглед, изглед пресека, чврстоћа, боја, укус и мирис) припало је звање апсолутног победника. Ове године најуспешнији произвођач кулена је Дамир Џмура из Сремске Митровице. Њему је припала статуа маскоте куленијаде коју му је уручио прошлогодишњи победник Зоран Вуксановић из Голубинаца, као и књига „Основе технологије меса“ професора Илије Вуковића. Након проглашења победника, Драган Гутић, члан Општинског већа Општине Шид уручио је дипломе најуспешнијим произвођачима кулена и захвалио на учешћу.

Осим у чаробном кулену и винима, посетиоци су имали прилику да уживају у целодневном културно уметничком програму у ком су учествовала културно уметничка друштва. Занимњив програм, добар провод, љубазни домаћини и повољне цене производа чине ову манифестацију привлачном за посетиоце, којих је из године у годину све већи број.

 

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бикић До Инфо Новости 14. СРЕМСКА КУЛЕНИЈАДА