Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Кукујевци

Кукујевци

Кукујевци

Кукујевци се налазе на магистралном путу Р-103, на 12-ом километру од Шида према Сремској Митровици, и на три киломерта удаљености од аутопута Београд-Загреб. Географски су смештени подно самих обронака Фрушке горе, који са севера омеђавају село. Место има преко 700 домаћинстава и око 3.000 становника. Данашње становништво Кукујеваца досељено је из преко 100 места широм Р.Хрватске а мањим делом из Босне.

Људи су се брзо адаптирали на нову животну средину и великом брзином се радило на уређењу села. Од старе школе која није била у употреби, великим радом и новченим улагањима направљена је православна црква (Храм Велике Госпојине). Основна економска делатност становништва је пољопривреда.

 Катастарска општина Кукујевци има 3.270 хектара земље, од чега је 2.200 хектара приватно власништво а 1.070 државна својина. Виногради и воћњаци заступлени су на 110 хектара а шуме у приватном власништву на 60 хектара. Око 70 домаћинстава се бави узгојем дувана сорте светла Вирџинија. Око 300 хектара ораница засејано је дуваном. Произвођачи дувана опремљени су монтажним сушарама у којима се помоћу дизел горива или гаса суши дувански лист. Управо захваљујући производњи дувана, а и осталих пољопривредних култура (шећерна репа, соја, кукуруз, сунцокрет, пшеница), изграђен је велики број нових кућа и објеката у селу.

На подручју Кукујеваца налази се око седамнаестак фирми, између осталог, кланица и прерада меса, бензинска пумпа са пратећим садржајем, две фирме за прераду дрвета и друге делатности. Имамо 10-ак продавница мешовите робе и 10-ак кафе барова.

 У самом центру се налази савремена, новоизграђена основна школа "Бранко Радичевић" у којој сва деца из Кукујеваца похађају наставу до осмог разреда. Школа је са једне стране окружена лепо уређеним парком са клупама за одмор, дрвећем и уређеним стазама. У селу имамо и здравствену станицу са лекаром и особљем, стоматолошку ординацију, а у склопу здравствене станице налази се и народна апотека Кукујевци. Што се тиче спорта, у селу имамо фудбалски клуб "Фрушкогорац", који се тренутно такмичи у општинској лиги Шид.

Постоји и ловачки клуб "Фазан" међу чијим чланством се налазе и три жене. Како је у селу веома развијено сточарство, налазе се чак три Ветеринарске амбуланте.

​ 

 

logo_random_image.png

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Кукујевци