Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бикић До Инфо Новости Видовдански сусрети

Видовдански сусрети

vidovdanski susreti

Литургијама и поменима страдању Срба у Боју на косову 1389. године, у црквама и храмовима широм земље, достојанствено и свечано је обележен Видовдан и 624. годишњица Боја на Косову.

Вечерњом службом – бденијем, у Храму Светог кнеза Лазара у Шиду, 27. јуна почело је свечано обалежавање Видовдана, а прослављање је настављено на сам празник, 28. јуна, обиљем дешавања: светом Литургијом у Храму Св. кнеза Лазара, вечерњим служењем након кога је велики број суграђана, свештенства и представника локалне самоуправе уживао у свечаној видовданској академији у порти цркве. Уследио је свечани дефиле свих учесника „Видовданских сусрета“ улицама Шида, од Храма Св. кнеза Лазара до Храма преноса моштију Св. оца Николаја где је служен молебан Св. кнезу Лазару.

У вечерњим часовима, у Гимназији „Сава Шумановић“ одржано је традиционално духовно вече посвећено Видовдану, а на тргу културе представиле су се жене из удружења са подручја наше општине а трг је био и место одржавања Видовданског концерта на ком су се представили извођачки ансамбли СКУД „Свети Сава“ и гости из Бечеја и Сремске Митровице.

 

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бикић До Инфо Новости Видовдански сусрети