Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бикић До Инфо Новости Посета покрајинског секретара за културу и јавно информисање

Посета покрајинског секретара за културу и јавно информисање

poseta pokrajinskog sekretara za kulturu i javno informisanje

Славиша Грујић, потпредседник Владе АП Војводине и  покрајински секретар за културу и јавно информисање, боравио је 29. јула у  посети Шиду и том приликом, на конструктивном састанку са председником општине и председником СО разговарао је о сарадњи секретаријата са инститицијама у нашем граду,  и о средствима која се улажу у информисање и културу.

Председник општине Никола Васић,  изразио је задовољство због посете и додао да је потребно да се кроз овај и будиће разговоре сагледају и предложе евентуални приоритети у погледу културе и информисања. Покрајински секретар за културу и јавно информисање потом је посетио Галерију слика „Сава Шумановић“ која битна средства улаже управо у рестаурацију и очување фонда од 417 слика нашег најпознатијег суграђанина. 

Захваљујући управо конкурсима овог секретаријата и Музеј наивне уметности „Илијанум“ спроводи у дело већину својих пројеката а у наредном прериоду ће, како је истакнуто,  пажња бити усмерена и на манастире, цркве и археолошка налазишта на територији наше општине. 

 

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бикић До Инфо Новости Посета покрајинског секретара за културу и јавно информисање