Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Моровић

Моровић

Моровић

  Село у загрљају шуме. Ако би се успело у развоју сеоског туризма у овом селу, туристи би имали велике могућности да се опробају у риболову и лову, али и уживају у кулинарским специјалитетима од гљива, риба и дивљачи.

   МОРОВИЋ: Село Моровић од општинског центра Шида удаљено је 15 километара и по много чему је посебно. Око 20.000 хектара храстових шума и реке Босут и Студба су природне лепоте овог села, а Земљорадничка задруга и Војно ловиште су економска снага места, удаљеног пет километара од аутопута Београд - Загреб.

   Моровићани упорно раде на томе да им село буде лепо, функционално и привлачно за туристе, који у њему могу наћи штошта занимљиво. Развој сеоског туризма један је од задатака развоја овог села смештеног у загрљају шума, те две реке.

  Са десне стране асфалтног пута је река Босут. Ова равничарска река већ годинама чека порибљавање са неколико тона рибље млађи годишње, веће него што то материјално могу „Војводина-шуме”. Охрабрује чињеница да ће ускоро Војводина добити новац за своје воде, па се очекује да ће на ред доћи не само Босут, него и Студва, која се у њега улива.

 

 

logo_random_image.png

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Моровић