Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бачинци Инфо Новости Осамнаеста седница Општинског већа

Осамнаеста седница Општинског већа

osamnaesta sednica opstinskog veca

На седници одржаној 04. септембра, чланови Општинског већа једногласно су донели Одлуку о утврђивању предлога Одлуке о оснивању Галерије слика „Сава Шумановић“ Шид – Установа културе од националног значаја.

Такође једногласно су одбијене жалбе јавног предузећа „Путеви Србије“ у поновљеном поступку. Разматран је захтев Јавног предузећа за радиодифузну, новинску и издавачку делатност „Радио Шид“ и овом приликом одобрена су средства за побољшање рада овог предузећа. Донето је Решење о расподели средстава верским заједницама.

Разматрани су и једногласно усвојени захтеви основних школа „Вук Караџић“ Адашевци, „Сремски фронт“ Шид и Основне школе „Бранко Радичевић“ такође из Шида, за одобрење наставка ангажовања педагошких асистената у овим установама. Удовољено је захтеву Црквеног одбора цркве „Цар Константин и царица Јелена“ из села Каменица на северу Косова, за помоћ у изградњи цркве.

Усвојени су и захтеви Удружења оболелих од тежих болести и других удружења, као и захтев месне заједнице Бингула за одобрење финансијсијских средстава за извођење радова на санацији атмосферских одводних канала и пропуста у центру села, који ће се реализовати посредством надлежне комисије.

 

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бачинци Инфо Новости Осамнаеста седница Општинског већа