Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бикић До Инфо Новости Четрнаеста седница СО

Четрнаеста седница СО

Након што је једногласно усвојен записник са претходне, на данашњој седници локалног парламента одборници су разматрали и усвојили Извештај о извршењу одлуке о буџету за период јануар-јун 2013. године. Са 23 гласа за, донета је Одлука о изради Плана детаљне регулације за део блока број: 90/а у Шиду.

14 sednica2

Скупштина је такође донела одлуку о оснивању Галерије слика „Сава Шумановић“ Шид – Установа културе од националног значаја, као и Одлуку о измени Одлуке о комуналној хигијени и услугама. Такође, донета је Одлука о давању сагласности на употребу имена Општине у називу Омладинског женског рукометног клуба „Раднички“ Шид.

На данашњој седници донета су и решења о именовању директора у шест јавних предузећа чији је оснивач СО, па је за директора ЈП за стамбене услуге и грађевинско земљиште општине Шид, на период од четири године именован Зоран Семеновић, а у ЈКП „Водовод“ ову функцију у наредне четири, године обављаће Александар Јовановић. Донето је и Решење о именовању Предрага Вуковића на место директора ЈКП „Стандард“, Милана Јандрића у ЈП „Завод за урбанизам“. Никола Видић именован је за директора Јавног предузећа за радио-дифузну, новинску и издавачку делатност „Радио Шид“ а донето је Решење о именовању Миодрага Марковића за директора Јавног предузећа „Спортски центар“ Шид.

14 sednica

Разерешен је функције вршилац дужности директора Туристичке организације Шид и донето Решење о именовању Мирослава Јањића на функцију директора. Донето је Решење о разрешењу председника Надзорног одбора Јавног предузећа спортски центар Шид, Дејана Логарушића као и Решење о именовању Душана Мауковића на ову функцију. Ивица Јовић разрешен је функције председника Надзорног одбора ЈП Завод за урбанизам и на ту функцију изабран је Мирољуб Цвијановић из Шида.

Донето је Решење о именовању чланова Школског одбора Гимназије „Сава Шумановић“ Шид, Решење о давању сагласности на Статут Установе за физичку културу и спортску рекреацију „Партизан“ Шид као и Решење о давању сагласности на Измене и Допуну Статута Културно образовног центра Шид. Драган Гутић поднео је оставку на место члана Општинског већа, те је председник у складу са Статутом и пословником на ту функцију предложио Ђорђа Стевановића, а на место члана Општинског већа предложен је и Миланко Гачић из Бачинаца.

О овим предлозима одборници су се изјашњавали тајним гласањем а трочлана комисија у саставу: Наташа Цвјетковић, Дејана Kрсмановић и Мирослав Нонковић као председник комисије бринула је о регуларности гласања, након кога је констатовано да су предложени кандидати за чланове Општинског већа већином одборничких гласова и изабрани.

 

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бикић До Инфо Новости Четрнаеста седница СО