Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бачинци Инфо Новости 34. Вишњићеви дани

34. Вишњићеви дани

заменик председника општине Срђан Малешевић и председник СО Шид др Бранислав Мауковић

У оквиру програма обележавања 34. Вишњићевих дана, у петак 01. новембра, у Народној библиотеци „Симеон Пишчевић“, одржано је књижевно вече посвећено Вишњићу, на ком су  уручене награде ученицима, чије је радове комисија оценила као најбоље, а на теме „Вишњићева песма као израз слободарских тежњи српског народа“ и „Трајна вредност Његошеве мисли“.

Председник комисије за доделу награда, Горица Мајсторовић уручила је награде Драгану Валентировићу, ученику Гимназије „Сава Шумановић“,  Маријани  Ивковић и Драгани Пајић из основне школе „Филип Вишњић“ Вишњићево и Маји Мишковић ученици О.Ш. „Вук Караџић“ Адашевци. Након тога, публици су се представили гости, чланови Књижевног клуба „Јован Дучић“ из Бијељине, као и домаћини из књижевних клубова: „Филип Вишњић“ и Милош Црњански“ из Шида и „Благоје Јастребић“ из Вашице. У музичком делу програма, наступила је Етно група „Гора“ СТШ „Никола Тесла“ из Шида,  а књижевној вечери присуствовала је и професор Радмила Милентијевић, донатор средстава за израду споменика у Вишњићеву.  

Програм обележавања настављен је у суботу, централном свечаношћу у Вишњићеву. Служен је парастос,  а венце на гроб великог  песника и спомен кућу положили су заменик председника општине Срђан Малешевић и председник СО Шид др Бранислав Мауковић.  У културно-уметничком програму, на платоу код споменика у центру села, учествовали су КУД „Семберија“ из Бијељине, СКУД „Свети Сава“ Шид, ученици О.Ш. „Филип Вишњић“ из Вишњићева, гуслари и етно група „Гора“.

Осим представника локалне самоуправе, свечаности је присуствовао и начелник Сремског округа Илија Милиновић, коме је ове године уручена повеља  почасног грађанина овог места.

 

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бачинци Инфо Новости 34. Вишњићеви дани