Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бачинци Инфо Новости Открити енергију – discovering energy

Открити енергију – discovering energy

 otkriti energiju

 Процес коришћења и управљања енергијом, методологија процеса планирања, пројектовања и изградње зграда, рационализовање потрошње енергије, подизање свести о неефикасном трошењу енергије, биле су неке од тема Јавне дебате одржане данас у Народној библиотеци „Симеон Пишчевић“, а у организацији Канцеларије за локални економски развој Општине Шид.


Присутнима су се обратили Јасмина Павловић из Министарства грађевинарства и урбанизма – одељење енергетске ефикасности, Дејан Ковач представник Немачке организације за техничку сарадњу ГИЗ, др Бранислав Мауковић председник СО Шид и Ромко Папуга начелник Општинске управе општине Шид.
Дебата уједно представља почетак кампање за информисање и подизање свести наших грађана о постојећем грађевинском фонду, потрошњи енергије у различитим типовима зграда и потенцијалним инвестиционим и неинвестиционим мерама за побољшање енергетске ефикасности. Она је уједно и наставак пројекта „Discovering energy“, који је рeализовао ГИЗ (Немачка организација за техничку сарадњу) у сарадњи са ресорним Министарствима.

Да подсетимо, реч је о пројекту у којем је учествовало 30 општина, међу којима је и Шид. За поједине грађане, на чијим објектима је извршено термографско снимање, урађени су енергетски пасоши и елаборати о енергетској ефикасности.

 

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бачинци Инфо Новости Открити енергију – discovering energy