Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бачинци Инфо Новости Петнаеста седница Скупштине општине Шид

Петнаеста седница Скупштине општине Шид

 15 sednica so sid

На самом почетку петнаестог скупштинског заседања, одржаног 28.новембра, одборници локалног парламента минутом ћутања одали су пошту одборнику Недељку Стевановићу, досадашњем одборнику СРС који је преминуо 5. октобра а донето је Решење о потврђивању мандата одборнику СО Шид Ђурици Еделинском.

На дневном реду нашла се и оставка одборнице Скупштине општине Шид, Татјане Шарац (ЛСВ). Одборници су разматрали и усвојили Извештај о остварењу и извршењу Одлуке о буџету општине Шид за период од 01.01.2013. – 30.09.2013. године. Усвојен је и Годишњи извештај о раду за радну 2012.-2013. годину Предшколске установе „Јелица Станивуковић Шиља“ Шид и донето Решење о усвајању истог.

Одборници локалног парламенту донели су и Одлуку о одређивању зона и најопремљеније зоне на територији општине Шид. Прва зона обухвата грађевински реон, друга сеоска подручја а трећа зона ван грађевински реон. Одборници су донели одлуку о коефицијентима за утврђивање пореза на имовину на непокретности обвезника који воде пословне књиге у општини Шид као и Одлуку о стопи амортизације у општини Шид за коју се умањује вредност непокретности, осим земљишта, која чини основицу пореза на имовину обвезника који не води пословне књиге. Донета је Одлука о организацији и начину обављања јавног линијског превоза путника на територији општине Шид.

Сходно овој одлуци поверавање обављања линијског превоза врши се по одредбама Закона о јавно-приватном партнерству и концесијама. Донето је Решење о давању сагласности на измене Статута Месне заједнице Шид, Решење о давању сагласности на допуну Статута Народне библиотеке „Симеон Пишчевић“ у Шиду и Решење о давању сагласности на Статут Галерије слика „Сава Шумановић“ у Шиду – Установа културе од националног значаја. Донето је Решење о разрешењу вршиоца дужности директора Културно образовног центра Шид и Решење о именовању Бранислава Николића, досадашњег вршиоца дужности на функцију директора.

Већином гласова одборника донети су Закључци о прихватању иницијатива Месних заједница Бингула, Шид и Моровић за увођење самодоприноса на подручју тих месних заједница и именоване комисије за израду нацрта одлука о референдумском изјашњавању.

 

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бачинци Инфо Новости Петнаеста седница Скупштине општине Шид