Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бикић До Инфо Новости Утврђен Предлог Закључка о противљењу приватизацији

Утврђен Предлог Закључка о противљењу приватизацији

 utvrdjen predlog zakljucka o protivljenju privatizaciji

На двадесетосмој седници Општинског већа, одржаној данас, једногласно је утврђен Предлог Закључка о противљењу приватизацији Јавног предузећа за радиодифузну, новинску и издавачку делатност „Радио Шид“ Шид и предложено је председнику Скупштине општине да сазове седницу по хитном поступку у складу са статутом и пословником, како би се одборници локалног парламента изјаснили о закључку.

Овим закључком заштитиће се уставно право националних мањина на информисање на матерњем језику, као и права запослених а заштитила би се и имовина Радио Шида. На данашњој седници донета су и два закључка. Првим је утврђено продужење радног времена угоститељских објеката током новогодишње ноћи (ноћ између 13. и 14. јануара) а донет је и Закључак о одобрењу хуманитарне помоћи српском становништву на Косову и Метохији, на иницијативу Сремског управног округа.

Циљ акције је помоћ локалном становништву у основним животним намирницама, а препорука округа је да помоћ буде у износу од 350.000,00 до 400.00,00. Наша локална самоуправа издвојиће за ове намене 390.000,00 (у износ су укључени и трошкови транспорта).

 

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бикић До Инфо Новости Утврђен Предлог Закључка о противљењу приватизацији