Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бачинци Инфо Новости Референдум о увођењу самодоприноса

Референдум о увођењу самодоприноса

referendum

У суботу 08. фебруара у 08:00 часова, биће отворено седам гласачких места за спровођење галасања на референдуму, ради изјашњавања грађана о Предлогу Одлуке о увођењу самодоприноса на подручју Месне заједнице Шид, за период од пет година.

На референдумско питање: „Да ли сте за доношење Одлуке о увођењу самодоприноса на подручју Месне заједнице Шид, за период од пет година?“, грађани ће се изјашњавати заокруживањем речи „за“ или „против“ на гласачком листићу, а референдумско изјашњавање одржаваће се у периоду од 08. до 27. фебруара 2014. године, у времену од осам до двадесет часова. Комисија за спровођење референдума, донела је решење којим је одређено седам гласачких места на подручју Месне заједнице Шид: гласачко место број један у Месној заједници Шид, гласачко место број два у просторијама Дома пензионера, гласачко место број три у Словачком дому. Гласачко место број четири налази се у Спортском центру Шид, а гласачко место број пет у просторијама КПД „Ђура Киш“.

Грађани ће се изјашњавати и у Ловачком дому (бирачко место број 6), као и на бирачком месту које се налази у просторијама Војвођанске банке (улица Светог Саве број 115). Утврђено је да на подручју Месне заједнице Шид, на свих седам бирачких места, укупан број гласача износи 13.884, што представља основ за утврђивање резултата референдума. Према речима председника Савета Месне заједнице Шид, доктора Крсте Куреша, да би референдумско изјашњавање успело, потребно је да се за изјасни 6.943 гласача (50 % плус један гласач) и позвао грађане да изађу на референдум и изјасне се за увођење самодоприноса јер је то у њиховом интересу и значајно за унапређење квалитета живота.

 

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бачинци Инфо Новости Референдум о увођењу самодоприноса