Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бачинци Инфо Новости 19. Сремска винијада

19. Сремска винијада

 19 sremska vinijada

У Беркасову је протеклог викенда одржана 19. Сремска винијада. И ове године организатори манифестације били су Туристичка организација Шид, Месна заједница Беркасово и Општина Шид, а током три дана одржавања манифестације, пријављено је чак 65 узорака вина.

И ове године председник жирија, проф. др Слободан Јовић одржао је предавање у МЗ Беркасово у петак 14. фебруара. Истог дана, уприличен је и богат културно-уметнички програм у ком су учествовали фолклори, тамбураши и чланови драмске секције основне школе из Беркасова. У част Св. Трифуна, освештан је виноград кума Винијаде, а у сали МЗ посетиоци су могли да узивају у куваном вину и домаћим прехрамбеним производима и колачима које су припремиле жене из удружења „Извор“ Беркасово.

У суботу, 15. фебруара у ресторану „Далас“ отворена је Винска улица и изложба слика чланова Удружења ликовних уметника и стваралаца из општине Шид (УЛУС Шид), уз звуке тамбуре и продајну изложбу вина. Проглашењем победника и доделом награда најуспешнијим произвођачима вина, манифестација је исте вечери и завршена. Овогодишњи победник у категорији белих вина је Звонимир Драгун из Илока, а у категорији црвених вина, прво место освојио је Миодраг Митровић из Беркасова (иначе, кум винијаде).

Испред локалне самоуправе, на завршној вечери, присутнима се обратио председник општине Шид Никола Васић, изразивши задовољство што је винијада у Беркасову и ове године оправдала статус једне од најуспешнијих у Војводини али и Србији и пожелевши свим учесницима још боље резултате на наредној, јубиларној, двадесетој по реду винијади која ће бити одржана наредне године.

 

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бачинци Инфо Новости 19. Сремска винијада