Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бачинци Инфо Новости Састанак туристичких организација Срема

Састанак туристичких организација Срема

 sastanak to srema

У организацији Туристичке организације Шид, данас је у сали СО Шид, одржан састанак туристичких организација Срема. Састанку су, осим представника туристичких организација са територије Срема присуствовали и гости из Р. Хрватске – представници Туристичке организације Илока.

Тема састанка био је наставак започете сарадње по питању заједничких наступа на сајмовима, како у земљи, тако и у иностранству, као и заједничком учешћу у писању и реализацији пројеката. Присутнима се испред локалне самоуправе као домаћина, најпре обратио председник општине Шид, Никола Васић пожелевши учесницима састанка успешан наставак сарадње на пројектима, а госте је поздравио и Ромко Папуга, начелник општинске управе, подсетивши да се у нашој локаланој самоуправи, поред туристичке организације, пројектима из области туризма бави и Канцеларија за локални економски развој.

Радни део састанка отворио је Мирослав Јањић, директор Туристичке организације Шид, а у име гостију из суседне Р. Хрватске, обратио се Дражен Дерања, управник пољопривредно туристичке заједнице „Мир“ Опатија. Присутни су се сложили да је идеја водиља једне овакве сарадње унапређење еко-агро туризма као развојне шансе Срема, кроз разраду брендова и одржавање туристичких манифестација. Још један закључак овог састанка је, да је, пре свега, неопходно едуковати надлежне у локалним самоуправама о значају туризма, а затим и локално становништво, па тек онда кренути у реализацију пројеката јер ће на тај начин и сама реализација бити успешнија и извеснија.

 

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бачинци Инфо Новости Састанак туристичких организација Срема