Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бачинци Инфо Новости Тридесетдруга седница Општинског већа

Тридесетдруга седница Општинског већа

32 sednica ov

На данашњој седници, чланови већа разматрали су Годишњи програм заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта у 2014. години а исти је условно усвојен док не стигне сагласност надлежног Министарства за пољопривреду, шумарство и водопривреду.  

Разматрани су и усвојени програми рада Дома здравља Шид, Јавне установе социјалне заштите Центар за социјални рад „Шид“ и Туристичке организације Шид за 2014. годину и утврђени су Предлози Решења о давању сагласности на исте.  Чланови већа, разматрали су и жалбе ЈП „Путеви Србије“ Београд, Јавног водопривредног предузећа „Воде Војводине“ Нови Сад и „Срем пут“ а.д. Рума у поновљеном поступку и исте су одбачене као неосноване. Такође, утврђен је Предлог Одлуке о изменама одлуке о финансијској подршци породици са децом на територији општине Шид.

На данашњој седници, донете су и одлуке о расподели средстава из буџета општине Шид,  за програме и пројекте из области културе, програме и пројекте из области спорта, као и о расподели средстава из буџета за редовне активности и програме удружења са територије општине Шид у текућој години. Утврђен је и предлог решења о измени Решења о именовању Надзорног одбора Јавног предузећа за радиодифузну, новинску и издавачку делатност „Радио Шид“ Шид а која се односи на умањење накнаде председнику и члановима надзорног одбора овог јавног предузећа.  На данашњој седници разматрана је и Иницијатива за увођење самодоприноса у Месној заједници Беркасово и утврђен је Предлог Закључка о прихватању ове иницијативе.

Разматран је захтев Дома здравља Шид за одобрење финансијских средстава за долазак лекара на Одељење гинеколигије а на дневном реду  данашње седнице већа нашла се и Одлука о допуни одлуке о именовању Савета за здравље општине Шид.

 

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бачинци Инфо Новости Тридесетдруга седница Општинског већа