Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бикић До Инфо Новости Базар здравља у Бачинцима

Базар здравља у Бачинцима

 bazar zdravlja u bacincima

Светски дан здравља 07. април, слави се као годишњица оснивања Светске здравствене организације. У исто време, ова организација, користи овај дан, како би скренула пажњу светске јавности на најзначајније проблеме у вези са здрављем људи на глобалном нивоу.

Tим поводом, у организацији Дома здравља Шид, Савета за здравље Општине Шид, Црвеног крста Шид и Друштва за борбу против рака, данас је у Бачинцима одржан Базар здравља. Према речима др Вање Гнип, значај овакве акције су превентивни прегледи с циљем откривања хроничних незаразних болести као што су дијабетес и хипертензија. Овакве акције су прилика да мештани бесплатно и без оверене здравствене књижице провере ниво шећера у крви, измере крвни притисак и ураде ЕКГ. Др Гнип додала је, да је један од циљева и едукација пацијената да се јављају на превентивне скрининг прегледе како би и малигне болести, које су у великом порасту биле откривене на време.

Према речима председника Савета за здравље, Александра Петровића, у наредном периоду приликом организовања оваквих акција, акценат ће бити стављен на мања насељена места у која лекари долазе само једном у току недеље, те су базари здравља прилика да сви мештани обаве превентивне прегледе и да у случају откривања артеријске хипертензије и дијабетеса оболели благовремено почну лечење. Председник Савета МЗ Бачинци, Слободан Лазаров рекао је да је одзив мештана овог села изузетно велики што и није изненађујуће обзиром да лекар у Бачинце долази само два пута у току недеље.

 

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бикић До Инфо Новости Базар здравља у Бачинцима