Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бикић До Инфо Новости Друга седница Савета за здравље Општине Шид

Друга седница Савета за здравље Општине Шид

 druga sednica saveta za zdravlje opstine sid

На дневном реду друге седнице Савета за здравље одржаној данас, нашло се између осталог усвајање Пословника о раду. Чланови савета једногласно су усвојили пословник, као основни акт кога се савет придржава у свом раду. Током већег дела седнице, разматран је извештај о стању установа здравствене заштите у нашој општини.

 Том приликом, председник савета Александар Петровић, образлагао је извештај што је било потркрепљено са преко 200 фотографија насталик приликом обиласка сеоских амбуланти. На основу одлуке Савета за здравство Општине  Шид и одлуке СО Шид о формирању савета, образована је трочлана комисија коју осим председника савета, чине и Цвјетко Ракић заменик и др Вања Гнип члан савета, која је извршила проверу стања објеката, запосленог кадра и опреме у установама примарне здравствене заштите на територији Општине Шид. Чланови комисије су у периоду од 23. јануара до 26. фебруара ове године обишли свих 18 месних заједница и матичну установу у Шиду, односно 15 здравствених амбуланти у селима, здравствену станицу Ердевик, две месне заједнице које немају амбуланте и Дом здравља Шид.

Посебан осврт у оквиру извештаја, а и посебна тема била је зграда матичног дома здравља а присутни су изнели и неколико конструктивних предлога који би могли допринети унапређењу примарне здравствене заштите.  Данашњој седници присуствовао је и саветник за заштиту права пацијената Дејан Логарушић, који је известио чланове савета и остале присутне о раду у периоду од 20. фебруара до 31. марта ове године. Према његовим речима, приговора у овом периоду није било, а 10 наших суграђана обратило се за савет.

 

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бикић До Инфо Новости Друга седница Савета за здравље Општине Шид