Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бикић До Инфо Новости 33. седница Општинског већа

33. седница Општинског већа

 33 sednica

На почетку данашње седнице, чланови Општинског већа су минутом ћутања одали почаст преминулом Жељку Костелнику, бившем председнику Скупштине општине Шид. Након усвајања записника са претходне седнице, утврђен је Предлог одлуке о допунама Одлуке о организацији Oпштинске управе општине Шид. Овом одлуком Општинска управа добија извесне надлежности, а део посла који се тиче евиденције имовине водиће одељење за финансије и одељење за урбанизам,  комунално стамбене и опште правне послове.

Разматран је и Правилник о изменама и допунама правилника о унутрашњем уређењу и систематизацији Општинске управе Општине Шид, којим се дефинишу послови у оквиру службе за евиденцију и управљање општинском имовином. На данашњој седници, разматрани су извештаји о раду Општинске управе као и Општинског јавног правобранилаштва за 2013. годину.

Чланови већа разматрали су и Извештај о пословању Јавног предузећа за радио дифузну, новинску и издавачку делатност „Радио Шид“ Шид и утврдили је предлог решења о усвајању истог, а разматрани су извештаји о раду јавних установа: Центар за социјални рад „Шид“ Шид, Галерије слика „Сава Шумановић“Шид – Установа културе од националног значаја и Музеја наивне уметности „Илијанум“ Шид. Разматрани су и извештаји о раду месних заједница за 2013. годину и утврђени Предлози Решења о усвајању истих.

Утврђени су и предлози Одлуке о допуни одлуке о комуналној хигијени и услугама, као и одлуке о финансирању јавне расвете и одржавања чистоће и комуналне хигијене на територији општине Шид. На основу одлуке, новчана средства потребна за одржавање јавне расвете и потрошену електричну енергију за ову намену, за сва насељена места на територији општине Шид обезбеђује Јавно предузеће за стамбене услуге и грађевинско земљиште општине Шид а трошкове одржавања чистоће и комуналне хигијене јавних површина и објеката који су дати на коришћење насељеним местима на територији општине Шид, финансира Јавно комунално предузеће „Стандард“ Шид. Утврђен је предлог концесионог акта за поверавање обављања делатности приградског превоза путника на територији наше општионе, а у вези са тим донет је и Закључак о утврђивању цене превоза путника у приградском саобраћају по дужини релација на територији општине Шид.

Утврђени су предлози решења о образовању Анкетног одбора за проверу навода избеглих и расељених лица око расподеле материјала добијених по Уговору о донацији, као и о образовању Комисије за проверу коришћења пољопривредног земљишта узетог у закуп. У даљем току седнице утврђени су предлози Решења о разрешењу чланова надзорних и управних одбора јавних установа, као и Решења о именовању истих.

Чланови већа на данашњој седници утврдили су и Предлог решења о давању сагласности на Статут ПУ „Јелица Станивуковић Шиља“ Шид. Разматрани су и бројни захтеви за одобрење новчаних средстава, а донети су и закључци о утврђивању почетних износа цена за давање у закуп грађевинског земљишта у јавној својини за парцеле у ул. Иве Лоле Рибара и Матије Гупца, као и цене за давање у закуп грађевинског земљишта у јавној својини „Шидекспресу“ д.о.о. Шид.

  

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бикић До Инфо Новости 33. седница Општинског већа