Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бачинци Инфо Новости Пријем за добровољне даваоце крви

Пријем за добровољне даваоце крви

 prijem za dobrovoljne davaoce krvi

 Поводом 11. маја, националног Дана добровољних давалаца крви, председник општине Шид, Никола Васић примио је данас делегацију добровољних давалаца крви са територије наше општине и представнике Црвеног крста Шид.

Црвени крст Шид, у сарадњи са Институтом за трансфузију крви организује годишње у просеку 23-24 акције. Прошле године у акцијама у нашој општини, сакупљено је 1100 јединица крви. Чак 66 нових давалаца прикључило се акцијама у току прошле године, са тенденцијом пораста у текућој години. Шидска општина је можда и најбољи пример добре сарадње Црвеног крста и локалне самоуправе, те су овом приликом председнику општине уручени захвалница и поклон слика у знак захвалности за подршку акцијама и активностима које организује Црвени крст.

У име гостију, први се обратио др Слободан Лалић, вишеструки давалац драгоцене течности, који је дао крв чак 113 пута, први пут у својој 19 години, а активан је и као мотиватор и предавач. Захваливши у име давалаца, др Лалић је истакао да би извесне бенефиције можда и повећале број давалаца. Осим њега, састанку су присуствовали и Душица Полетан, Горан Симић, Слободан Ковинчић и Бојан Палковљевић који је и најмлађи у овој делегацији давалаца и који је овом приликом апеловао на све оне који се до сада нису одазивали акцијама добровољног давалаштва да није касно да то учине.

У разговору су изнесене бројне сугестије и конструктивне идеје које би у блиској будућности могле да унапреде сарадњу Црвеног крста и наше локалне самоуправе на афирмацији давалаштва.

 

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бачинци Инфо Новости Пријем за добровољне даваоце крви