Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бачинци Инфо Новости Седница општинског Штаба за ванредне ситуације

Седница општинског Штаба за ванредне ситуације

sednica staba radio slika

На данашњој седници Општинског штаба за ванредне ситуације командант штаба и председник општине Шид, Никола Васић обавестио је чланове штаба о актуелној ситуацији. Тренутно, најкритичније стање је у Јамени, где је у току јучерашњег дана наређена евакуација мештана, међутим, велики број њих одбио је да напусти своје домове. Прво прихватно место је у Моровићу, а друга су у Шиду.

Данас, у преподневним сатима настављена је евакуација а ситуација је погоршана јер се вода појавила у самом селу што још више отежава евакуацију и све остале мере које се предузимају у овој ситуацији. У Јамену су стигли припадници жандармерије, ватрогасне јединице из Сремске Митровице, једна специјализована екипа из Аустрије која је оспособљена за спашавање са воде и један хеликоптер.

Пошто је сремскомитровачка болница евакуисана, сви хитни случајеви са подручја наше општине упућују се у здравствене центре Београд и Нови Сад. На терену су и два возила Ветеринарског института који су спремни за евентуалну санацију терена. Мештанима Јамене упућен је апел да, уколико дође до још већег водостаја, стоку одвежу и пусте је из објеката.

 

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бачинци Инфо Новости Седница општинског Штаба за ванредне ситуације