Општина Шид

Лето уз књигу

 leto uz knjigu

Већина љубитеља књиге искористиће управо годишњи одмор да се посвети читању. У време када се у књижарама појави бар један бестселер недељно, осим током летњих месеци, када се и издавачи одмарају, избор књига је велики, тако да са собом увек можете понети неколико књига за одмор, као штиво за вреле летње дане.

Ево који су то предлози Славице Варничић, директорке Народне библиотеке „Симеон Пишчевић“ у Шиду. Препоруком су обухваћена сва одељења библиотеке, одељење за одрасле, одељење за децу, наслови за децу и одрасле и наслови из референсне збирке. Неки од наслова су „Бисери Србије“ Стевана Станковића, „Велике загонетке човечанства“, „Узроци Првог светског рата“ Анике Момбауер, Антологија српске поезије, „Срећник“ Николаса Спаркса, Пауло Коељо „Рукопис откривен у Акри“, „Острво лептира“ Корине Боман, „Улица Шанел 5“ Данијеле Фарнезе, „Истините лажи“ Норе Робертс и француски бестселер „Ако сутра не постоји“ чији је аутор Гијом Мусо. „Забава за успут“, „Тарзан“, „Осветници“, „Путовање кроз време 2“, „Миа и ждребе једнорога“ и „Књига за Марка“, неки су од наслова које у библиотеци Симеон Пишчевић препоручују нашим најмлађим суграђанима у овим врелим летњим данима.

Народна библиотека „Симеон Пишчевић“ од 21. јула до 31. августа прелази на летње радно време, што подразумева рад од 7 до 15 часова радним данима, а суботом ће библиотека као и до сада, бити отворена за све заитересоване од 8 до 12 часова. Овог лета, љубитељима писане речи библиотека нуди још већи број наслова јер је иначе богат књижни фонд обновљен за летњи период са нових 1489 књига, од тога 240 је поклон Фондације „Ана и Владе Дивац“, 49 поклон књига Народне библиотеке Србије, 1100 из Откупа Министарства културе Републике Србије и 100 наслова из сопственог буџета. О томе колико наши суграђани имају навику да читају и посећују библиотеку, сведочи податак да је на дан 14. 07. 2014. године позајмљено чак 203 наслова на одељењу за одрасле и 53 на одељењу за децу.

 

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему