Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бикић До Инфо Новости Солидарност младих

Солидарност младих

 solidarnost mladih

У организацији Министарства омладине и спорта и Младих истраживача Србије, петог августа у градовима и општинама погођеним мајским поплавама, почињу волонтерски кампови. Акција је покренута са циљем побољшања друштвеног живота оштећеног становништва, првенствено младих, након поплава, решавањем проблема или потреба у локалним заједницама.

Заинтересовани могу да се пријаве путем сајта „Волонтери после поплава“, као и у локалним Канцеларијама за младе. Према речима Милоша Мркшића, координатора КЗМ у Шиду, интересовање код младих у нашем граду за волонтерски рад, постоји и даље, а сви који су заинтересовани да помогну и да се укључе у волонтерски камп, могу да се пријаве у просторијама Канцеларије за младе, Карађорђева 85 или путем телефона на број 069/756-831.

Мркшић је додао и то, да ће локална Канцеларија за младе учествовати у пројекту Министарства омладине и спорта под слоганом „Млади су закон“, у оквиру којег ће заједничким снагама са младима из целог Срема, организовати радне акције на територији Јамене. Волонтирање подразумева солидарност, љубав према људима и заједници, те на сваки начин треба подржати младе који својим ангажовањем усађују управо ове вредности.

 

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бикић До Инфо Новости Солидарност младих