Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бикић До Инфо Новости Тридесетшеста седница Општинског већа

Тридесетшеста седница Општинског већа

 36 sednica ov

 На данашњој седници, чланови Општинског већа једногласно су утврдили предлог Одлуке о изменама и допунама Одлуке о буџету Општине Шид за 2014. годину, као и Предлог Одлуке о задуживању општине за финансирањe капиталних пројеката. Реч је о дугорочном кредиту у износу од 29.460.000,00 динара, као и о краткорочном кредитном задуживању у износу од 15.500.000,00 динара дефицита текуће ликвидности.

Неки од капиталних пројеката који ће бити реализовани из ових средстава су реконструкција Спортског центра, изградња пешачко-бициклистичке стазе Шид-Адашевци, санација електричних инсталација у Основној школи „Сава Шумановић“ у Ердевику, санација мостова у Моровићу, изградња фекалне канализације у Беркасову, бушење бунара у Соту и Привиној Глави, водовод у Соту, Бикић Долу и Привиној Глави, као и завршетак радова на бунару у Љуби и завршетак радова на бунарској кућици у Адашевцима.

На данашњој седници, у складу са Закључком Владе Републике Србије, да се на име солидарности са становништвом поплављених подручја функционери одрекну дела зараде, усвојен је предлог Закључка Штаба за ванредне ситурације којим се налаже функционерима и запосленима у јавном сектору на територији Општине Шид, да на име солидарности, а ради ублажавања последица елементарне непогоде изазване поплавом у Месној заједници Јамена, издвоје средства у висини једнодневне зараде. Утврђен је и предлог Одлуке о враћању обавеза управљања и текућег одржавања Спомен обележја „Сремски фронт“ надлежном министарству, почев од 01. јануара наредне године. Због непогоде која је погодила становнике насељеног места Јамена једногласно је утврђен Предлог Одлуке о ослобађању од утврђивања пореза на имовину, самодоприноса из прихода пољопривреде и шумарства, накнаде за заштиту и унапређење животне средине обвезника за непокретности и комуналних такси на територији катастарске општине Јамена.

На данашњој седници дошло је и до извесних кадровских промена које се тичу председника и чланова појединих савета и комисија, између осталог утврђен је Предлог Одлуке о измени Одлуке о образовању и именовању Савета за здравље општине Шид којим се за председника савета именује Зоран Харди уместо досадашњег вршиоца те функције Александра Петровића, а уместо др Вање Гнип за члана овог савета именована је Катица Вијук.

 

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бикић До Инфо Новости Тридесетшеста седница Општинског већа