Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бикић До Инфо Новости Усвојена одлука о ребалансу буџета

Усвојена одлука о ребалансу буџета

usvojena odluka o rebalamsu budzeta

 На самом почетку данашњег, двадесетчетвртог скупштинског заседања, након усвајања записника са претходне седнице, констатована је оставка Миленка Гачића на место члана Општинског већа и приступило се избору новог члана већа тајним гласањем.

Комисија је утврдила да је 23 одборника гласало за, 14 против, а два листића су била неважећа, те је констатовано да је за члана већа изабрана Љиљана Мандић. На данашњој седници, одборници локалног парламента, са 25 гласова за усвојили су и Одлуку о изменама и допунама Одлуке о буџету општине Шид за 2014. године. Пре него што се приступило разматрању Предлога Одлуке о задуживању општине за финансирање капиталних инвестиција, која је већином гласова и усвојена, расправљано је о амандману на овај предлог, који је поднела одборничка група “Нова демократска странка – Борис Тадић”.

За овај амандман je гласало 11, а против 21 одборник, те исти није усвојен. На данашњој седници, одборници локалног парламента донели су и Одлуку о задуживању општине Шид за финансирање дефицита текуће ликвидности. Данас је такође, разматран и усвојен Предлог Одлуке о враћању обавеза управљања и текућег одржавања Спомен обележја “Сремски фронт” због тренутне финансијске ситуције. На име солидарности ради ублажавања последица елементарне непогоде изазване поплавом у Месној заједници Јамена, СО је већином одборничких гласова утврдила предлог закучка којим се налаже функционерима и запосленима издвајање средстава у висини једнодневне зараде.

Донето је и Решење о ослобађању од утврђивању пореза на имовину, самодоприноса из прихода из пољопивреде и шумарства и накнаде за заштиту и унапређење животне средине обвезника за непокретности на територији катастарске општине Јамена. Разматране су и усвојене и бројне кадровске промене у саветима, комисијама и одборима. Усвојен је, између осталог, Предлог измене одлуке о образовању и именовању Савета за здравље општине Шид, којом се уместо Александра Петровића за председника савета именује Зоран Харди, а на место члана, уместо др Вање Гнип, именује се Катица Вијук.

 

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бикић До Инфо Новости Усвојена одлука о ребалансу буџета