Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бачинци Инфо Новости Дан општине и Дан ослобођења Шида

Дан општине и Дан ослобођења Шида

dan opstine 2014

 Јуче је обележен Дан општине и Дан ослобођења Шида. Седамдесет година живота у слободи, прослављно је низом манифестација. Након свечане седнице СУБНОР-а, борци и представници локалне сампуправе, положили су венце и цвеће на споменик на градском гробљу, где је служен и парастос палим борцима, а потом су положили венце и на спомен плочу на згради Културно образовног центра.

И ове године прослави јубилеја придружили су се чланови Удружења ликовних уметника и стваралаца наше општине, изложивши своје радове у Народној библиотеци Симеон Пишчевић.

У вечерњим часовима у сали КОЦ-а одржана је свечана седница СО Шид са академијом. Том приликом, председник Скупштине општине Шид др Бранислав Мауковић, са председницом Комисије за општинска признања Снежаном Лазић, уручио је децембарске награде, као и захвалнице заслужним колективима и појединцима.

Ове године, највеће општинско признање припало је општинском одбору СУБНОР-а и председнику општине Николи Васићу, који је новчани део награде усмерио за помоћ мештанима Јамене. Захвалнице су добили МТБ “Једнота” Шид, ОШ “Вук Караџић” Адашевци, Веселин Вучковић, Драгица Живковић Лела, Цвјетко Ракић и др Бранка Ђуровић.

Уследио је богат уметнички ппрограм у ком су учествовали Хор Културно образовног центра, музичар, мултиинструменталиста Слободан Тркуља, глумац Лепомир Стојковић, професор Душан Лукић а пригодном беседом присутнима се обратио и Срђан Малешевић заменик председника општине Шид.

 

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бачинци Инфо Новости Дан општине и Дан ослобођења Шида