Општина Шид

Инфо дан

Планирање руралног и пољопривредног развоја и упознавања са националним и ЕУ механизмима и фондовима који су доступни у периоду 2015. - 2020. године у Републици Србији

info dan2

Са циљем приближавања механизама за привлачење директних инвестиција, које данас користи ЕУ, а који ће од 2017. године бити доступни и у Србији, синоћ је у сали СО Шид, одржан Инфо дан на тему “Планирање руралног и пољопривредног развоја и упознавања са националним и ЕУ механизмима и фондовима који су доступни у периоду 2015. - 2020. године у Републици Србији”.

О томе на који начин ће Србија у наредних пет година подржавати инвестирање у рурални и пољопривредни развој, сопственим као и средствима ЕУ, присутнима је говорио Дејан Глувачевић, координарор Локалне акционе групе Подунавско-фрушкогорског подручја које сачињавају општине Бачка Паланка, Беочин, Ириг, Сремски Карловци и Шид.

Посебно интересовање учесници су показали за део излагања који се односио на пројекте и средства ИПА фондова и начине на које ће потенцијални корисници у наредних пет година моћи да дођу до њих. На практичан и једноставан начин Глувачевић је упознао учеснике са могућностима које се нуде, областима финансирања, као и механизмима за конкурисање.

Било је речи и о томе како израдити нове локалне планске документе као неопходан оквир за развој, како доћи до уговора о финансијској подршци државе и о начинима контролисања одобравања коришћења средстава од стране ЕУ.

 

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему