Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бачинци Инфо Новости Посета покрајинске секретарке за спорт и омладину

Посета покрајинске секретарке за спорт и омладину

poseta pokrainskog sekretara za sport

У оквиру данашње посете Шиду, покрајинска секретарка за спорт и омладину, госпођа Мариника Тепић, посетила је најпре Тениски клуб “Сол 022” и Спортски центар Шид, након чега је у препуној сали СО одржала састанак са представницима спортских клубова и удружења са територије наше општине.

У уводном делу, говорила је о конкурскима ресорног министарства на који су на располагању спортским клубовима током целе године, а који су раписани у циљу унапређења њиховог рада. Покрајинска секретарка при том се посебно осврнула на школски спорт рекавши да су им школе и школске спортске секције приоритет, с обзиром на то да је буџет овог секретаријата увећан управо због бројних пројеката усмерених на унапређење школског спорта.

У другом делу састанка активно су узели учешће присутни представници клубова и удружења питањима која су се углавном односила на практичну примену Закона о спорту, као и на проблеме са којима се сусрећу у раду и пракси. При том је истакнута позитивна сарадња са Канцеларијом за локални економски развој и помоћ коју добијају при писању пројеката и захтева које је потребно попунити приликом аплицирања за средства потребна за активан рад.

 

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бачинци Инфо Новости Посета покрајинске секретарке за спорт и омладину