Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бикић До Инфо Новости 28. седница Скупштине општине Шид

28. седница Скупштине општине Шид

28 sednica so

Одборници локалног парламента, на данашњој двадесетосмој седници СО, разматрали су и усвојили годишњи Програм заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта у 2015.години.

Ради се о програму који садржи анализу постојећег стања пољопривредног земљишта и могућност нове организације уређења и заштите земљишта, обухватајући производни, агроекономски, инфраструктурни, правни, административни, друштвено-комунални и еколошки аспект. На седници су разматрани и програми рада народне библиотеке „Симеон Пишчевић“, Музеја наивне уметности „Илијанум“ и Галерије слика „Сава Шумановић“ у Шиду – Установе културе од националног значаја за текућу годину и већином одборничких гласова донета су решења о давању сагласности на исте.

Са 23 одборничка гласа усвојен је Извештај о извршењу расхода ПУ „Јелица Станивуковић-Шиља“ за протеклу, као и Финансијски план ове установе за текућу годину и донета су решења о давању сагласности на исти. Начелник општинске управе известио је одборнике о садржају одлуке о преузетим обаввезама оснивача у области примарне здравствене заштите према Дому здравља „Шид“ у Шиду. Разматрана је и донета Одлука о начину остваривања права на материјалну помоћ деци, ученицима и студентима са територије општине Шид. Ово се односи на превоз, исхрану и смештај ван територије наше општине, а одлуком је између осталог регулисано и ангажовање личног пратиоца сходно потребама, превоз ученика на међународна и државна такмичења, књиге и плакете за најбоље ученике и ученике генерације.

 

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бикић До Инфо Новости 28. седница Скупштине општине Шид