Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бикић До Инфо Новости ПРВА КОНФЕРЕНЦИЈА ЛАГ-а

ПРВА КОНФЕРЕНЦИЈА ЛАГ-а

prva konferencija laga

Јуче су у Врднику, потписивањем Протокола о сарадњи у области одрживог развоја, општине Сремски Карловци, Беочин, Ириг, Шид и Бачка Паланка изразили своју заинтересованост да остварују међусобну сарадњу у области одрживог развоја. Формулисањем заједничког оквира за сарадњу, биће омогућен квалитетнији наступ будућих партнера према Европској унији.

Потписивањем наведеног протокола, Локална акциона група „Фрушка Гора-Дунав“, и званично је основана, а идеја за њено стварање стара је готово две године. ЛАГ ће бити састављен од представника јавног, приватног и цивилног сектора из свих пет општина чланица који ће, сходно најсавременијим европским стандардима на којима ЛАГ почива имати подједнако право одлучивања и утицања на формирање политике групе.

У име општине Ириг,протокол је потписао председник Oпштине Стеван Казимировић, у име Беочина први човек ове општине Милан Шобић, у име Сремских Карловаца заменик председника општине Рајко Маринковић, у име Бачке Паланке то учинио први човек самоуправе Александар Ђедовац, а у име наше локалне самоуправе Никола Васић, председник општине.

Председник наше општине том приликом је рекао да ће ЛАГ омогућити боље повезивање наших привредника, те да се Општина Шид радо одазвала позиву да буде део ЛАГ-а. Он је додао и то да ће прекогранична сарадња омогућити да дођемо до додатних средстава које бисмо уложили у развој наше општине.

- Што се тиче Шида,ми већ имамо одличну сарадњу са Бачком Паланком, у плану је и изградња пута Визић – Ердевик и извесно је да ће нас заједнички рад у Локалној акционој групи додатно зближити, рекао је на крају Никола Васић.

 

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бикић До Инфо Новости ПРВА КОНФЕРЕНЦИЈА ЛАГ-а