Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бачинци Инфо Новости Свечано обележена слава града

Свечано обележена слава града

slava grada 2015

У организацији Месне Заједнице Шид и Српске православне црквене општине Шид, низом пригодних свечаности обележена je слава града - Пренос моштију Св. Оца Николаја. Најпре је, у просторијама Месне заједнице, одржана свечана седница Савета МЗ, на којој је освештан славски колач и додељено Светоникољско признање овогодишњим добитницима.

“Светоникољско признање” додељује се устaновама, предузећима, удружењима и појединцима који су својим радом дали изузетан допринос развоју града или појединих области друштвеног живота у граду.Разматрајући приспеле предлоге, а руководећи се укупним доприносом и заслугама које су предложени кандидати остварили у свом раду, Савет МЗ је одлучио да “Светоникољско признање”за 2015. годину, додели ТИМУ ЗА УМЕТНОСТ ОСНОВНЕ ШКОЛЕ “СРЕМСКИ ФРОНТ”.

Уследила је Света литургија у Храму Преноса моштију Светг Оца Николаја којој је присуствовао изузетно велики број верника, а након литургије, градом је традиционално прошла литија, улицама Карађорђевом, Алексе Шантића и Кнеза Милоша.

 

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бачинци Инфо Новости Свечано обележена слава града