Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бачинци Инфо Новости Двадесетдевета седница СО Шид

Двадесетдевета седница СО Шид

20 sednica so

На самом почетку данашње седнице председник СО др Бранислав Мауковић обавестио је присутне да је одборник Александар Петровић, иступио из одборничке групе СНС и од сада ће наступати као самостални одборник. Одборници су разматрали Извештај о раду Општинске управе Општине Шид за 2014. годину и донели Решење о усвајању истог.

На данашњој седници, такође је разматран и Извештај о раду Општинског штаба за ванредне ситуације за 2014. годину и донето је решење о усвајању истог, а разматран је и план рада општинског кризног штаба за текућу годину. Пред одборницима локалног парламента нашао се и извештај о пословању Јавног предузећа “Спортски центар” за претходну годину, а у наставку је разматран и предлог Одлуке о покретању поступка ликвидације овог јавног предузећа због обавезујућег извештаја Државне ревизорске институције. Са 23 одборничка гласа скупштина је након дуже расправе усвојила овај предлог одлуке.

Пред одборницима се данас нашао и акт о процени фер вредности имовине,обавеза и капитала Јавног предузећа за радио-дифузну, новинску и издавачку делатност “Радо Шид”. Иако је процењена вредност по мишљењу многих нереална, одборници су усвојили овај акт већином гласова, јер би у противном, тј. у случају не достављања ове одлуке као саставног дела документације, ово предузеће отишло у ликвидацију. Вишечасовна расправа вођена је и приликом разматрања Предлога Одлуке о моделу приватизације овог предузећа са традицијом дугом 46 година.

На данашњој седници усвојен је и предлог одлуке о брисању Установе за физичку културу и спортску рекреацију “Партизан” Шид из евиденције осталих корисника јавних средстава и упис у евиденцију индиректних корисника, а донета је и одлука о доношењу Плана детаљне регулације за део блока 90а у Шиду. Већином одборничих гласова, скупштиа је усвојила и овај предлог као и Предлог Одлуке о комуналним делатностима на територији наше општине и Одлуке о комуналној хигијени и услугама.

На самом крају седнице, разматран је Предлог Решња о разрешењу директора Туристичке организације Шид Мирослава Јањићa који је на ову функцију именован 30.септембра 2013. године на период од 4 године. Општинско веће је на седници одржаној дана 14.05.2015. утврдило Предлог Решења о разрешењу директора преистека мандата јер је, како је наведено погрешно и лоше руководио овом установом, што се огледало унепоштовању одређених аката и налога а посебно Препоруке Државне ревизорске институције, везано за достављање Програма рада Туристичке организације за 2015.годину јер исти није ускладио са Упутством наведене институције.

 

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бачинци Инфо Новости Двадесетдевета седница СО Шид