Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бачинци Инфо Новости Тридесета седница Скупштине општине Шид

Тридесета седница Скупштине општине Шид

30 sednica so

На самом почетку данашње седнице одборници су од стране председника СО др Бранислава Мауковића обавештени да је одборник Мирослав Нонковић напустио одборничку групу СНС и да ће од сада наступати као самостални одборник. Дошло је до промена и у одборничкој групи ДСС, где је уместо досадашњег Милана Башића, нови шеф одборничке групе Небојша Суботић.

После спроведених корекција на основу свих билансних позиција, процењено је да је ЈП Радио Шид на дан 31. децембар 2014. године, имало капитал у висини од 838.000 РСД те
је фер вредност капитала овог предузећа процењена управо на овај износ. Након дуже расправе, одборници су усвојили овај предлог одлуке тако што је од 34 присутна одборника њих 19 гласало за, а са двадесет одборничких гласова усвојена је и Одлука о моделу приватизације.

Пред одборницима се нашао и извештај о раду Дома здравља Шид за 2014. годину и донето је Решење о усвајању истог, а разматран је и усвојен и програм рада ове установе за ову годину. Такође, на дневном раду данашње седнице нашли су се и извештаји о раду за 2014. и програми рада за текућу годину Јавне установе социјалне заштите Центар за социјални рад “Шид”, Народне библиотеке “Симеон Пишчевић” Шид, Галерије слика “Сава Шумановић”Шид, Музеја наивне уметности “Илијанум”, као и Културно образовног центра Шид.

На данашњој седници, дборници локалног парламента, разматрали су извештаје о раду месних заједница за протеклу и финансијске планови истих за текућу годину. Није разматран једино извештај о раду и финансијски план МЗ Вишњићево, с обзиром да су четири члана савета ове Месне заједнице поднела неопозиве оставке на место чланова савета, те је на данашњој седници разматран и усвојен Предлог Одлуке о распуштању Савета ове месне заједнице. У одлуци су предложени и чланови привременог тела чији ће преседник бити Драган Радовановић.

Одборници су разматрали и предлог одлуке о преносу права коришћења на непокретности. Ради се о објекту Спортског центра Шид, а на основу ове одлуке, право коришћења овог објекта преноси се наУстанову за физичку културу и спортску рекреацију “Партизан Шид.

Обиман дневни ред проширен је и Предлогом Решења о именовању директора Туристичке организације Шид. Како је досадашњи директор разрешен, Општинско веће је предложило Скупштини општине да именује Кристину Радосављевић на ову функцију. Већином одборничких гласова овај предлог је усвојен.

 

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бачинци Инфо Новости Тридесета седница Скупштине општине Шид