Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бачинци Инфо Новости Оснивачка скупштина Локалне акционе групе Фрушка Гора-Дунав

Оснивачка скупштина Локалне акционе групе Фрушка Гора-Дунав

osnivacaka skupstina lag

У циљу стварања предуслова за остваривање међуопштинске сарадње у области одрживoг развоја, општине Сремски Карловци, Бачка Паланкa, Беочин и Шид основале су Локалну акциону групу ФРУШКА ГОРА-ДУНАВ.

Оснивачка скупштина одржана је у Шиду, у суботу 27. јуна у сали СО, уз присуство представника јавног, приватног као и цивилног сектора, a присутне је испред локалне самоуправе поздравио председник општине Никола Васић. Сви они биће чиниоци који ће заједнички стварати документовани модел развоја овог региона, а задатак ЛАГ-а биће усклађеност пројеката којима појединци са овог простора аплицирају код ресорног министарста, са усвојеном стратегијом развоја. У случају да је пројекат усклађен са стратешким планом, Локална акциона група Фрушка Гора – Дунав даје подносиоцу пројекта препоруку којом он добија додатне поене приликом одобравања финансијске подршке код Министарства пољопривреде.

Након оснивачке скупштине на којој је за председника изабран Александар Ждерић, учесници скупа су посетили Беочин, одакле су катамараном кренули на пловидбу Дунавом до Сремских Карловаца, а пловидба је била замишљена као својеврсна “пловећа радионица” на којој су обрађиване актуелне теме из области туризма.

 

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бачинци Инфо Новости Оснивачка скупштина Локалне акционе групе Фрушка Гора-Дунав