Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бачинци Инфо Новости Инвестиција у Бачинцима

Инвестиција у Бачинцима

investicija u bacincima

 Рођени Београђанин, бивши државни шампион у хокеју, Дејан Љамковић, обрео се у Грчкој где је провео тридесет година, успешно се бавећи бизнисом. Сада се вратио у домовину као оснивач компаније ЕЛИТ СРЕМ.

Да своју прву инвестицију реализује баш у Бачинцима, одлучио је због тога што је село близу Шида те би трошкови транспорта били доста умањени, такође у Бачинцима постоји велики број радника квалификованих за делатност којом планира да се бави, а на одлуку да инвестира управо овде утицало је и пријатељство са двојицом мештана Бачинаца, Николом Видићем и Миленком Гачићем.

За почетак, планирана је изградња хладњаче, а одмах ће уследити и покретање индустрије за пуњење конзерви. Вредност инвестиције је 1.200.000 еура и за почетак биће отворено десет нових радних места, а касније, када буде отворен погон за индустристријско конзервирање упослиће чак 25 до 30 људи у једној смени. Љамковић је нагласио да је наишао и на огромно разумевање општинских власти у поступку издавања потребних дозвола и позвао је остале инвеститоре да улажу у нашу општину.

Градилиште је данас посетила делегација локалне самоуправе. Поводом реализације ове значајне инвестиције, председник општине Никола Васић је истакао да ће инвестиција значити много, првенствено јер ће омогућити запошљавање великог броја радника и изразио наду да ће пројекат бити реализован у предвиђеном року. Локална власт ће се потрудити да убрза поступак за издавање потребних дозвола и сагласности које су у њиховој надлежности те да изађу максимално у сусрет инвеститору. Васић је овом приликом изразио наду да ћемо у септембру присуствовати отварању хладњаче, као првог дела ове велике инвестиције.

И председник СО др Бранислав Мауковић обратио се овом приликом новинарима рекавши да је Општина Шид западна капија Србије према ЕУ и као таква изузетно привлачна за инвеститоре.

 

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бачинци Инфо Новости Инвестиција у Бачинцима