Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бачинци Инфо Новости „Дан отворених врата”

„Дан отворених врата”

dan otvorenih vrata 2015

 

Већ традиционално, у оквиру обележавања дечје недеље представници ђачких парламената основних школа као и деца из предшколске установе имају дан резервисан за посету Општинској управи.

Ове године, парламентарце и предшколце угостили су заменик председника СО Шид Дејан Булатовић, начелник Општинске управе Ромко Папуга и руководилац Одељења за друштвене делатности Снежана Бунић. Прилика је то, када носиоци општинске власти одговарају на питања ученика који су од стране својих другара делегирани да у њихово име та питања поставе.

На питање да ли су спремни да један дан и месецу резервишу само за децу и омладину како би се директо упознали са њиховим проблемима, мишљењима и жељама, Булатовић је одговорио да је за такав вид сарадње са најмлађима један дан мало, те да ће се он залагати да сваки дан у месецу одвоји време за њих, уколико се укаже потреба.

Једно од питања, било је, да ли наша општина планира, по угледу на покрајину, да уведе дечјег омбудсмана на локалном нивоу, на шта је начелник општинске управе одговорио да у оквиру општинске управе функционише Канцеларија за младе која се бави питањиама омладине, а такође и аплицира на све пројекте код покрајине и републике који се односе на унапређење спорта и побољшања статуса омладине.

Булатовић је упознао госте са активностима Савета за безбедност, јер је једно од питања било и које то мере локална власт предузима у циљу заштите и безбедности деце и омладине од насиља сваке врсте. Представници ђачких парламената поставили су још бројна конструктивна питања и тиме упознали носиоце локалне власти са проблематиком младих, а након тога је уследило неформално дружење и непосредан разговор.

Дружење је протекло у пријатној атмосфери након чега су гости у пратњи својих наставника, учитеља, психолога и вапитача напустили скупштинску салу препуни позитивнх утисака, а обострана жеља и закључак са овог дружења је та да овакви сусрети остану традиционални али да се организују више пута годишње а не само у оквиру обележавања Дечје недеље.

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бачинци Инфо Новости „Дан отворених врата”