Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бачинци Инфо Новости Програм УН за развој у посети Општини Шид

Програм УН за развој у посети Општини Шид

program un u poseti

Са почетком прилива миграната из Сирије, Авганистана, Ирака и других земаља на територију општине Шид, од 16.септембра 2015.г. па до данас, Локална самоуправа оптине Шид и Савет за управљање миграцијама и трајна решења, имали су велику улогу у активној помоћи овим лицима.

Кроз нашу општину до сада прошло је преко 700.000 миграната, а захваљујући људском фактору, доброј организацији и ефикасном раду комуналних предузећа „Стандард“ и „Водовод“, као и Полицијске станице и Црвеног крста, мештани наше општине ток „Балканске руте“ нису значајно осетили. Међутим, мигрантска криза за собом оставља велике последице како на рад комуналних предузећа тако и на велика оштећења на локалним путевима због непрекидног циркулисања великог броја аутобуса.
Нашу општину данас су посетили представници УНДП –а (Програм УН за развој), консултант Арон Спенсер и Јелена Марић.

Разговорима са председником општине, Предрагом Вуковић, председником Савета за управљање миграцијама,Ивицом Јовић, као и директорима јавних предузећа, представници УНДП – а су упознати са искуствима наше општине у току мигрантске кризе, а која ће поделити са осталим земљама на „Балканској рути“. Веома задовољни током разговора, обећали су наставак помоћи нашој општини.

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бачинци Инфо Новости Програм УН за развој у посети Општини Шид