Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бачинци Инфо Новости ПРОЈЕКАТ ПРЕКОГРАНИЧНЕ САРАДЊE

ПРОЈЕКАТ ПРЕКОГРАНИЧНЕ САРАДЊE

prekogranicna saradnja 2016

Представници општине Шид, на челу са председником општине, Предрагом Вуковићем, посетили су Брчко, где је одржана Конференција поводом почетка новог пројекта.

Пројекат прекограничне сарадње “Хитан одговор”, одобрен је од стране ЕУ, а реализује се у оквиру ИПА програма. Учесници у пројекту су Брчко дистрикт у сарадњи са Општином Брод, и општина Шид у сарадњи са Градом Сремска Митровица. Суштина пројекта је успостављање система заједничког деловања у случају елементарних непогода, као што су биле поплаве 2014. године, речено је на конференцији у Брчком поводом почетка пројекта.
Циљ пројекта је јачање сарадње и координација између корисника, размена искуства, заједничка обука и јачање капацитета сектора укључених у процес одбране и спашавања у случају поплава.
Финансијска вредност пројекта је 1.159.900 евра, од чега се 555.764 евра односи на партнере из Србије, а остатак на партнере из БиХ. Изражено у процентима, 84 одсто вредности пројекта су грант средства која финансира ЕУ док ће преостала средства кофинансирати партнери.
Пројекат прекограничне сарадње биће реализован у наредних 18 месеци. Предвиђена је набавка адекватне опреме, као што су теренска возила и гумени чамци са додатном опремом. Наредни корак је имплементација пројекта

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бачинци Инфо Новости ПРОЈЕКАТ ПРЕКОГРАНИЧНЕ САРАДЊE