Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бикић До Инфо Новости Правна огласна табла

Правна огласна табла

Драги суграђани, у згради оптине Шид отворена је Канцеларија Невладине организације  Балкански центар за миграције и хуманитарне активности, на услузи грађана којима је потребна бесплатна правна помоћ. Огласна табла се налази у згради општине, у приземљу, одмах поред канцеларије за бесплатну прaвну помоћ.

Правна огласна табла садржи велики спектар флајера на којима су садржана права са којима се грађани најчешће сусрећу.

Путем флајера, који се налазе на Табли можете се информисати о Вашим правима на социјална давања, финансијску подршку државе, права на старосну, породичну инвалидску пензију, међународне пензије, као и која су Ваша права у случају незапоснености, заштите права запоснених, о решавању радних спорова мирним путем.

Све што нисте знали о јавним финансијама, а нисте имали кога да питате, у којим роковима надлежне институције морају да одговоре на ваш захтев, основне податке о матичним књигама, сазнајте путем Правне огласне табле.

У флајерима постоје и информације из наследног права, шта у случају развода брака, права ванбрачних супружника и деце, насиља у породици и на послу.

Ако нисте знали који послови су у надлежности повереника за заштиту равноправности, заштитника грађана, повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности можете прочитати на Табли, као и о Европском суду за људска права.

 

            Теме су написане на приступачан и разумљив начин, како би биле доступне Вама.

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бикић До Инфо Новости Правна огласна табла